Charter og konference for byggebranchen

På en konference den 17. september 2014 for den danske byggebranche offentliggjorde Realdania og Bygherreforeningen et charter for byggeriets samfundsansvar. Charteret, som Responsible Assets har ledet udviklingen af, konkretiserer FN’s Global Compact i forhold til den danske byggebranche.

Charteret blev til på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt 200 af byggeriets virksomheder og i et samarbejde med over 40 af branchens virksomheder. Responsible Assets var ansvarlig for spørgeskemaundersøgelsen, udviklingsforløbet med branchens virksomheder samt planlægningen af konferencen, hvor charteret blev offentliggjort.

“Jeg har samarbejdet med Responsible Assets i projektet om byggeriets samfundsansvar, som blev gennemført som et partnerskab mellem Realdania og Bygherreforeningen. Vi har nået resultater, der ligger ud over, hvad vi oprindeligt troede muligt. Det tilskriver jeg i høj grad Tine Langes faglige dygtighed, løsningsorienterede tilgang og ikke mindst vedholdenhed, når vi har mødt udfordringer i projektet.” Henrik Lindved Bang, direktør i Bygherreforeningen.

“Vi har været rigtigt glade for samarbejdet med Responsible-Assets, hvor Tine Lange har været en ambitiøs og målrettet proceskonsulent for vores projekt ”Byggeriets Samfundsansvar”. Tine har udvist stor faglig indsigt og en ubetinget indlevelse i projektet.” Lars Autrup, projektchef i Realdania.